Rouwevolutie

Wat?

2015 zette onze wereld op zijn kop… Van de ene op de andere dag werd onze zoon uit het leven geplukt.

Vastbesloten en vol “loukuptimisme “ besloot ik toen om voluit voor de rouwrevolutie te gaan.

Er moest en zou een heleboel gaan veranderen in onze rouwcultuur.

Vanuit onze eigen ervaring zijn we gestart met:

– Unieke, hartverwarmende en a-typische afscheids- en herinneringsvieringen voor iedereen met een extra hartje voor kinderen. 1 van de eerste initiatieven in België sinds 2016.

Nieuwe woordenschat in de markt zetten, weg van “ sterkte”, “ innige deelneming” en “gecondoleerd “. De positieve rouw- en troostkaarten met gele envelop werden in 2017 op de markt gebracht.

– Opstart van de inspiratiecafés voor lotgenoten vonden een jaar later plaats. Een warme ontmoeting tussen mensen vanuit een verlieservaring. Met muzikale ondersteuning, een snuifje humor en vleugje positiviteit.

– en er is nog meer, veel meer.

Hoe?

Van rouwrevolutie naar rouwevolutie…

In 2016 gestart met de rouwrevolutie vanuit het overlijden van ons zoontje Lou. We merkten dat er nog heel wat anders kon bij het afscheid nemen van je kind en alles wat daar bij komt te zien.

Daarom de actie om op een laagdrempelige en taboedoorbrekende manier rouw en verlies meer bespreekbaar te maken. Met een vleugje humor en de nodige positiviteit.

  • AFSCHEIDSPLANNER: Na de afscheidsdienst van onze Lou kregen we zoveel positieve en hartverwarmende reacties. Mensen merkten door onze bijzondere aanpak dat bij afscheid eigenlijk alles mogelijk is en dat het op een positievere manier beleefd kon worden. Ik voelde dat ik hier een verschil in kon maken en dit ook voor anderen wilde betekenen. Ik zocht naar een woord dat de unieke zorg van a tot z kon omvatten en zo ontstond: afscheidsplanner.
  • TROOSTKAARTEN : Onze unieke troostkaarten waren een volgende stap in die richting. De standaard kaarten met innige deelneming, sterkte of gecondoleerd zijn zo weinig zeggend. We pikten bij Lou steevast de felle kleuren uit of de teksten die ons raakten. Een “stories to tell” of “altijd welkom” zegt zoveel meer. Onze hartverwarmende kaarten met gele envelop zijn sinds 2017 te verkrijgen bij verschillende bloemenwinkel, begrafenisondernemers, apothekers,.. en op onze webshop. Ook interesse? Stuur me gerust een mailtje.
  • AFSCHEIDSAKTE: Sinds een paar jaar kan je bij ons je wensen voor je afscheid laten registreren en vastleggen in een afscheidsakte. In een gesprek van 2 u bespreken we je wensen voor een uniek en persoonlijk afscheid.
  • KINDERBOEK(EN): een eerste boek ‘Lou en Dot”, ons verhaal is ondertussen verschenen. Een positief, hartverwarmend en taboedoorbrekend verhaal over hoe grote broer en kleine zus toch bij elkaar zijn op een bijzondere manier…

Pers

“Unieke zorg voor bijzondere momenten”

Our neverending story ...

Na verschillende jaren vruchtbaarheidsbehandelingen werden we op 14 augustus 2014 eindelijk trotse ouders van een prachtige zoon Lou. Samen met mijn man Koen beleefden we 11 geweldige maanden … tot op 8 juli 2015 er door een verschrikkelijk verkeersongeval abrupt een einde kwam aan deze zalige periode.

Onze kleine held was er niet meer. We maakten zijn afscheid persoonlijk, warm en positief, zelfs met een vleugje humor. Helemaal Lou!

Minuten, dagen, maanden gingen voorbij. Maanden waarin Koen en ik op zoek gingen naar hoe we verder konden, hoe we hiermee konden leren leven…
Niet veel later werd onze missie duidelijk: onze Lou zijn vrolijkheid, positiviteit en warmte moest blijven verder leven en “Lou’k up” werd geboren.

Ondertussen is er, na alweer een hele tocht, een vrolijk, zonnig zusje voor Lou bij in ons gezinnetje gekomen. Dot heeft even grote blauwe kijkers, eenzelfde vrolijke lieve lach en is een zotte meid! met z’n vieren proberen we van elke dag het beste te maken!

Lou’k up, there’s always a reason to go on!